Injekcije, ki vsebujejo posebni protein imenovan GDF15 bi naj pripomogle pri izgubi telesne teže, saj na naraven način regulirajo telesno težo pri ljudeh in živalih. Poleg tega, pa bi naj znatno izboljšale tveganje za nastanek sladkorne bolezni. Študije so pokazale, da živali, ki so prejele protein, jedo manj in tako lažje uravnavajo svojo telesno težo, pri tem pa zaenkrat niso zasledili nezaželenih stranskih učinkov, saj kljub temu organizem prejme dovolj hranil, vitaminov in mineralov.

Že kar nekaj študij je opazovalo protein GDF15 za zdravljenje debelosti, vendar do sedaj niso imeli sreče, saj protein v telesu prehitro razpade in nima posebnega učinka na človeško telo. To bi pa se lahko, kar hitro spremenilo, saj je ekipa znanstvenikov farmacevtskega podjetja Amgen iznašla način, kako protein zadržati v telesu dlje časa, da doseže svoj učinek. Ekipa je proteinu dodala protitelesa, ki pomagajo, da naše telo prepozna molekule proteina,  kot lastne pri tem pa jih naše telo ne napade in uniči.

Protein GDF15 se mora vbrizgat neposredno v telo

Kljub vsemu, da testiranje proteina, do sedaj ni pokazalo večjih stranskih učinkov, zdravilo še ni pripravljeno za uporabo, najprej ekipo še čakajo zahtevna klinična testiranja, ki lahko trajajo tudi nekaj let.

Ob vbrizganju proteina v telo se protein veže na nevrone v želodcu in prebavilih, ki nato pošljejo signal možganom, da zmanjšajo apetit in tako spremeni prehranjevalne navade. Študije so še pokazale, da podgane, ki so prejele protein hrano v želodcu počasneje prebavljajo, kar pripomore k daljšemu občutku sitosti. Zanimivo pa je tudi to, da so takšne podgane nato raje izbirale bolj zdravo prehrano, kot je zelenjava, kljub vsemu, da so jih ponudili širok spekter hrane, ki se jo pred vbrizgom proteina vedno postavile na prvo mesto.

Kakšno je vaše mnenje, se vam zdi, da je tak način izgube telesne teže že malo pretiran? Sporočite nam svoje mnenje v kratki anketi!

 1. Se vam zdi tak način izgube telesne teže, korak predaleč?

  1. Vsekakor
  2. Ne, zdi se mi dobra ideja
  3. Morda je primerno le za ljudi, ki imajo resne težave
  4. Nimam mnenja
  15 glasov
  Delite svoj rezultat

Vaš odziv

Všečno Všečno
1
Všečno
Zabavno Zabavno
0
Zabavno
Poučno Poučno
3
Poučno
WTF WTF
2
WTF
Je*?#*! Je*?#*!
2
Je*?#*!
Za kozlat Za kozlat
1
Za kozlat
Žalostno Žalostno
0
Žalostno

Komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Jernejcek

Pišče

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Izberite format
Osebnostni kviz
Vprašanja, ki bodo ugotovila vašo zabavno osebnost
Kviz znanja
Kviz namenjen za preverjanje vašega znanja in učenja
Anketa
Ustvarite anketo za pereča vprašanja in debato
Novica
Napišite novico, vstavite fotografije in videje
Seznam
Ustvarite članek s preprostimi seznami
Odprt seznam
Objavite svoje predloge in omogočite glasovanje
Meme
Naložite svojo fotografijo, da ustvarite svoj meme
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Gif
GIF format

Send this to a friend