Čeprav je Mike že več krat želel poleti v vesolje in dokazati, da je zemlja ravna, mu tudi tokrat to ni uspelo, saj njegova doma narejena raketa ni nikoli vzletela. Kljub vsemu pa je Mike pripravil velik medijski speklatel in je "izrelitev" rakete prenašal v celo v živo preko spleta. Kmalu pa je postalo jasno, da raketa ne bo poletela, zato so po pičlih 11 minutah, prenos v živo prekinili. Kaj točno se je zgodilo, da raketa ni poletila trenutno ni znano.

Njegov načrt je, da bi s svojo doma narejeno raketo poletel vsega borih 550 metrov v višino, ter se z padalom spustil nazaj proti zemlji, med potjo pa bi fotografiral in s tem dokazal, da krivulja zemlje ne obstaja. Čeprav bi to višino lahko dosegel z obiskom ene izmed največjih stavb na svetu, tega gospoda ni ustavilo. Še bolj smešno pa je, da zemeljska krivulija s prostim očesom postane vidna komaj pri 10.700 metrov nadmorske višine. Zanimivo pa je, da se je odločil za tako komplicirane metode dokazovanja, ko pa bi lahko uporabil številne druge znanstvene in cenejše metode v katere pa kot sam pravi ne verjame.


Nori Mike ob svoji raketi (foto: The Maine Edge)

Nori Mike pa vseeno pravi, da se bo iztrelitev njegove rakete zgodila v prihajajočih tednih, točnega datuma pa ni povedal. No vsekakor pa bomo na Koklji njegove nadaljne podvige še spremljali in prav presenetljivo bo ugotoviti, kaj se bo zgodilo, ko bo končno zavrgel svojo teorijo.


Vaš odziv

Všečno Všečno
0
Všečno
Zabavno Zabavno
3
Zabavno
Poučno Poučno
0
Poučno
WTF WTF
2
WTF
Je*?#*! Je*?#*!
1
Je*?#*!
Za kozlat Za kozlat
1
Za kozlat
Žalostno Žalostno
0
Žalostno

omentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Marko

Piščanček

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Izberite format
Osebnostni kviz
Vprašanja, ki bodo ugotovila vašo zabavno osebnost
Kviz znanja
Kviz namenjen za preverjanje vašega znanja in učenja
Anketa
Ustvarite anketo za pereča vprašanja in debato
Novica
Napišite novico, vstavite fotografije in videje
Seznam
Ustvarite članek s preprostimi seznami
Odprt seznam
Objavite svoje predloge in omogočite glasovanje
Meme
Naložite svojo fotografijo, da ustvarite svoj meme
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Gif
GIF format

Send this to a friend